С 30% скачат заплатите на служителите в Бърза помощ и

...
 С 30% скачат заплатите на служителите в Бърза помощ и
Коментари Харесай

Здравният министър: С 30% скачат заплатите на служителите в Бърза помощ и РЗИ

 С 30% скачат заплатите на чиновниците в Бърза помощ и РЗИ. Увеличението ще важи със задна дата - от 1-ви декември 2022 година. Това излиза наяве от отговор на здравния министър Асен Меджидиев до депутата Васил Пандов от „ Продължаваме промяната “.

Той е прецизирал, че с разпореждане от 20-ти декември са утвърдени спомагателни разноски по бюджета на здравното министерство за увеличение на разноските за личен състав в РЗИ и центровете за незабавна здравна помощ. То е на стойност 4 616 700 лева

От тях за незабавна медицина е предопределена сумата от 3,4 млн. лв., като там процентът на нарастване не е конкретизиран, съобщи настоящо.ком.

За личния състав, ангажиран в политиката на промоция, предварителна защита и надзор на публичното здраве, сумата е 849 900 лв..

Министърът показва също, че до края на миналата година – за месеците октомври, ноември и декември, са обезпечени нужните финанси за погашение на спомагателни хонорари в поддръжка на чиновниците в центровете за незабавна помощ, директно ангажирани с действия по попречване разпространяването на Ковид-19 и други заразни заболявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР